Camins Literaris. La València del Segle d’Or

luis-vives-literaris

CAMINS LITERARIS. LA VALÈNCIA DEL SEGLE D’OR

Durant el segle XV, València va ser el centre econòmic, polític i cultural de la Corona d’Aragó i una de les ciutats més pròsperes de la Mediterrània occidental. Aquest auge econòmic i comercial va afavorir un gran desenvolupament artístic i literari: mestres d’obra, pintors, escultors i literats van desplegar el seu art a la capital del Regne.

En aquest període, conegut com “el segle d’or valencià”, es varen crear les millors obres literàries en valencià escrites al Regne de València, d’autors com Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig, Isabel de Villena, Joan Roís de Corella o Lluís Vives. En aquest segle també vàrem assistir a l’aparició a València de la primera impremta de la Península Ibèrica, que va tindre gran repercussió en els escriptors.

En la ruta Camins Literaris recorrerem els llocs de Ciutat Vella relacionats amb la vida i l’obra dels millors poetes i novel·listes valencians del segle XV. Descobrirem com era el mercat que visitava Jaume Roig. Quina poesia va escriure el falconer del Rei? Quin personatge vestia hàbits i predicava sense haver estat ordenat sacerdot? Qui es resistia al fet que l’ideal cavalleresc arribara a la seua fi? Quina escriptora va ser èxit de vendes? Com varen nàixer els escacs moderns a València?

Si vols conèixer això i molt més, vine a la ruta dels Camins Literaris.

INFORMACIÓ BÀSICA

Dia: Dissabte 18-02-17

Hora: 10:30 h.

Lloc d’inici: Torres de Serrans (plaça dels Furs)

Durada: 02:15 h.

Idioma: valencià

Preu: 10 € / pers. Xiquets menors de 7 anys, entrada gratuïta. Xiquets de 7 a 12 anys, preu reduït (5 €). S’abona al començament de la ruta.

Per reservar, pots enviar un correu al nostre e-mail: caminart.vlc@gmail.com (indicant nom, cognom, número d’assistents i un telèfon de contacte) o cridant o enviant un whatsapp al número: 655 22 56 86 – 676 80 41 71. També pots inscriure’t enviant un missatge privat a través del nostre Facebook.

Cal inscripció prèvia i rebre confirmació perquè la reserva siga vàlida.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s